Este sitio web utiliza 'cookies' para mejorar su experiencia de navegación. Si sigue navegando entendemos que las acepta.

Aceptar Más Información

Apunta't a la nostra newsletter
 
home > Sectors prof. > Higiene i salut

Higiene i salut en la infància

La higiene és una de les millors formes d'estar saludables i sans, però per a això cal prestar atenció als canvis corporals, olors i suor. Aquesta observació ens ajudarà a eliminar possibles gèrmens que provoquen mala olor en els nostres cossos.
Mantenir la higiene és important no només per prevenir infeccions o inflamacions, i fins i tot malalties, com també perquè ens sentim més segurs de nosaltres / as mateixos.

Una definició més científica afirma que "la Higiene és el conjunt de coneixements i tècniques que han d'aplicar els individus per al control dels factors que exerceixen o poden exercir efectes nocius sobre la seva salut".
Més de la meitat de totes les malalties i les morts a la primera infància tenen com a causa els gèrmens que es transmeten per falta d'higiene, per via bucal a través de la ingestió d'aliments o d'aigua o causa d'unes mans sucias.
Hi han 6 consells pràctics per tenir èxit en la tasca de mantenir-nos higienitzats:

1. Com a pares hem de donar l'exemple. Com a referents naturals dels nens / es hem de tenir una llar net i endreçat. A més cal mostrar-los com ens rentem les dents demanant-los la seva companyia al bany, explicant-los què és el que estem fent, per a què serveix el raspall i la pasta dental.

2. Hem de inculcar-los hàbits des de petits. Un nen / a sempre va a entendre més del que pot expressar, per això cal que els pares estiguem constantment especificant el perquè de cada acció higiènica i els beneficis sanitaris que reporta.

3. Regularitat. Els hàbits s'han de crear diàriament i manifestar-se en cada aspecte de la vida quotidiana. En aquest cas hem de armar-nos de paciència perquè els resultats del nostre treball no es veuran immediatament, sinó a llarg termini. L'ideal és que les instruccions que rebin els nens / es siguin el més simples possible. La complicació o perfeccionament han de ser graduals.

4. El nen / a ha de comptar amb un ambient preparat.
Els articles de tocador han d'estar a l'abast dels nens / es. La pasta dental no pot estar guardada en una lleixa amb clau, hi ha d'haver sempre paper higiènic disponible, etc. Si les condicions no estan donades perquè l'infant realitzi les seves tasques de neteja apareixerà la desmotivació. El nen / a ha de tenir els seus propis elements higiènics perquè tingui cura d'ells i sàpiga en quin lloc es troben.

5. Cada moment de neteja ha de ser grat.
Mai cal dir "renta't els cabells perquè si no et vaig a castigar sense televisió". Per contra, és millor mostrar el costat positiu de l'acció: "que agradable és tenir els cabells nets". Relacionant aquest punt amb l'exemple que hem de donar com a pares, és important que quan ens aseemos demostrem el plaer que produeix perquè els nostres fills / es vinculin l'acció amb un benestar.

6. Cal ser creatiu.
Si un mètode de creació d'hàbits higiènics no dóna resultats no cal desesperar-se, molt menys caure en la reprimenda, és millor buscar un altre sistema. En el cas tinguem més d'un fill / a, un sistema que va donar òptims resultats amb el major, no sempre serà igual amb el menor, en aquest cas hem de tenir la capacitat, i per sobretot la paciència, d'innovar.


Gerent: Josep Nabau
Mòbil: 609 22 55 42

Support Tècnic: Miquel Garcia
Mòbil: 626 756 759